Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 8 чоловік

Поїздка до музею М.Д.Леонтовича

Дата: 17 травня 2018 о 11:59
225 переглядів

«Дослідження історії та культури свого краю відіграє важливу роль у формуванні історичної свідомості народу, сприяє зростанню його культурного рівня, підвищенню соціальної активності. Любов до рідного краю, глибока шана багатовікових народних традицій завжди були ознакою справжнього патріотизму. А сховищем, де зберігається історична пам'ять народу, є музеї». В мудрості слів, які ми прочитали у підручнику з художньої культури, переконались учні Веселівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, відвідавши нещодавно музей Миколи Леонтовича – автора знаменитого на увесь світ «Щедрика». Цю пісню називають «маленьким музичним дивом»; вона є чи не найпопулярнішою різдвяною мелодією на планеті. Ми мали змогу почути та побачити кілька версій виконання «Щедрика» та інші твори композитора, завдяки сучасному обладнанню оновленого музею.

Нас вразило все: починаючи із впорядкованої могили М.Леонтовича із композицією нотного стану з фрагментом «Щедрика», до газону за приміщенням музею. Світлі зали, доступно і естетично витримані експозиції, що розповідають про життєвий і творчий шлях видатного композитора, багато світлин та копії документів і листів значно розширили наші знання і про його особисте життя, і про активну громадську діяльність. Нашим п’ятикласникам найбільше сподобались реконструкції кабінету батька Миколи Дмитровича та вітальні родини.  А вчителі та старшокласники були в захоплення від матеріалів, що розповідають про заходи та події після смерті композитора на вшанування його пам’яті. Радує те, що про цю видатну людину пам’ятають  не тільки в Україні, а дуже шанують майже в усьому світі.

А ще ми зробили такий висновок: високі технології – це чудово, але ніщо не зрівняється із теплом живого слова, спілкуванням із ерудованими, освіченими, привітними і щирими людьми, справжніми професіоналами та ентузіастами своєї справи. Саме такими є завідуюча Таїсія Бенедиктівна, екскурсовод Зоя Юріївна та інші працівники музею. Ми дуже вдячні їм за гостинність, дружню невимушену атмосферу, приємні і яскраві враження від гарної зустрічі. На передодні їх професійного свята – Всесвітнього Дня музею уся наша дружна шкільна родина шле найтепліші і найщиріші побажання миру, добра і творчого зростання!

По дорозі до музею старшокласники завітали до штабу ГФ «Народна самооборона», де нас зустрів керівник ГО «Українське об’єднання УБД  та волонтерів АТО» Теплицького району Василь Сколотяний. Напередодні учні нашої школи зібрали іграшки та смаколики для дитячого будинку. А також передали синьо-жовтий стяг для воїнів на передову, на якому учні залишили побажання та відбитки своїх долоньок,  дитячі фото та обереги від настоятеля храму с.Веселівка отця Олега.

Свої враження про відвідини музею учні виклали у соцмережах. Тож запрошуємо усіх, хто ще не відвідав музей М.Леонтовича у с. Марківка, скористатись нагодою та отримати масу задоволення від можливості доторкнутись до прекрасного.

Ми , молоде покоління, повинні з великою повагою ставитися до культурної спадщини, яку залишили для нас попередні покоління талановитих митців. Кожен з нас має зберігати й примножувати славу рідного краю, його історію, традиції та звичаї. Це не тільки наш обов’язок, а й вимога часу.

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.